THREATENED MISSCARRIAGE

Pagi tadi sy ada keluar darah masa nak buang air.. takbanyak.. nampak dekat tandas tu.. macam 2 ketul kecik mcm tu. pergi klinik doktor scan baby semua okay. jantung okay. baby dah gerak2 dah.. cumanya doktor masukkan mulut itik tu, nampak koko2.. doktor kata threatened misscarriage.. dia kata selalunya yg threatened misscarriage ni lahir pun cacat.. duk teringat yg tu je🥹 betul ke mommyys2 semua.. kalau threatened misscarriage anak lahir tak sempurna.. blh ke share sapa yg pernah alami.. perlukan kata2 positif.. #firstmom

2 Balas

Jadi kat kawan sy, spotting macam hujung2 nak habis period tu. Doctor check baby okay, heart beat semua okay. Rasanya tak ada masalah. Cuma kalau bleeding and dalam masa yg sama perut cramp, yg ni kena terus refer hospital. Dari apa yg sy tahu, spotting tu antara faktornya disebabkan stress. Kena banyak rest ya sis. Insyallah tak ada apa. Doa yang baik2, insyallah jadi nya yg baik2

skrg brp minggu?

7mo ago

oh. masih 1st trimester. apa yg dktr inform tu mmg ada possibility tapi tak semua berlaku. cuma klu spotting berterusan dan makin byk sila rujuk ke hsptl semula.