38 week 4 hari

Orang cakap kalau nak dekat bersalin kita akan cirit birit. Saya je ke yang sampai skrg masih sembelit ? #anakfirst

2 Balas

tak semestinya. tanda kadang2 tak sama. sy tak ada sembelit dan cirit birit. sakit perut,contraction kuat,pegi hosp bersalin hari yg sama

12mo ago

tiada keluar air atau lendir darah. hanya sakit perut rasa nak berak,dah p toilet tak berak pun. lepas tu perut mengeras,badan menggigil dan sakit perut ke pinggang berulang- ulang. masa tu sy dah tahu nak sampai masa bersalin. anak 1st,sakit perut sampai hosp terus bersalin sbb dah 9cm. anak 2nd,sampai hosp bukaan 2cm dan bersalin kurang dr 5jam. anak 3rd bukaan 3cm dan bersalin 1jam setengah lepas sampai hosp. semua anak sy sama masa nak bersalin,beza cepat atau lambat ja

sya 38 weeks 2 Hari ,sya pun sembelit sis😅Masih belum Ada tanda lgi NK bersalin, semoga urusan sis d permudahkn