Braxton hicks

Hi nq tnya,sya dh sminggu rasa skit perut. Nq pegi hospital tkut kna warded,nnti apa pulak kta misi ye la sakit skit trus pegi hospital. Nq tnya yg pernah alami braxton hicks ni mmg akn hari2 skit perut ke? Alhamdulillah bby gerak ok je. Btw sya dh 34weeks5days #pleasehelp #firstmom

8 Balas

Klau ikut pngalaman sy.. Klau perut sakit kerap mksudnye tiap3 hari cmtu.. Mngkin tnda2.. Better g hosp.. Kdg2 kite xtau kn.. Jgn jadi mcm sy mngndung ank first.. Sy ingtkn braxton hicks.. Setiap mlm kul3 pagi mesti sakit perut pastu dlm kul5 cmtu dia hilang.. Bsok mlm pon dia sakit lagi.. Berturut2 4hari cmtu.. Sy ingtkn biase jer.. Bila ade stu mlm tu kul3pgi.. Dia sakit memulas xbrenti makin kerap.. Mak sy kata kena g hosp ni bahaya.. Sy terus g pac.. Check jln da 10cm..nurse tu mrh sy dia kata kenape bru dtg😆😆.. Kite nye xtau xde pngalaman.. Ingtkn yg sblom ni sakit2 tu normal je..

11mo ago

Alhmdulillah Allah permudahkn, sy pergi pac mse tu kul5pagi.. Dia suh tukar bju msuk lb, msuk ubt pecah ketuban... Tnggu air ketuban pecah dlm kul6 gitu air ketuban pecah, dia suh sy teran, kite ni xpndai kn.. Dia kata teran mcm teran berak keras😆😆.. 2kli teran.. Kul6.10 kuar bby.. Sakit skjap.. Sume izin Allah.. 😘

yang saya tau braxton hick dia tak sekerap contraction, dia akan hilang bila kita rehat. kalau setiap hari sakit mungkin puan kena risau. braxton sakit tu just mengeras je kalau sakit tangkap kepinggang perut tu risau sakit lain. boleh je cuba ke hospital, takyah risau, kita risau pasal baby je okay. semoga membantu

11mo ago

Haah,skit perut tu kjp je. Bila sya duduk lpstu dh ok. Keesokan plaq akn skit perut lgi. Tu yg confius smada ni braxton hicks atau apa🥲

baru alami harinie 😭 sakit perut tapi tak mau membuang tak selesa tak payah cakap laa 🥲 tpi baby aktif jaaa sentiasa . albamdulillah ❤️ Semoga kita semua dipermudahkan urusan , aminnn 🤲🏻

saya pun alami benda sama Dan dah tanya pakar. dia kata biasa je kalau sakit and then hilang.. kalau sakit berterusan dlm masa sehari and tak tahan kena pergi hospital

sakit tu on off ke kerap? if kerap mcm intense tu contraction btul. klu cm memain kjp2 lps tu xde baru Braxton Hicks xperlu ke spital

11mo ago

Ye,sakit kjap2 je n then dh ok. Lpstu akn skit lgi keesokan nye ataupun dlm tgh mlm mcmtu dlm 5mnit dh ok blik😮‍💨

Braxton hicks ni die x kerap..bila jd je mknanye kite kena rehat,bykkn minum air kosong..pastu hilang la..

Pergi je hospital. Nurse lagi marah kalau awak palatao. Kalau sakit pergi je.

Nq = nak ke? Aiyo sis type betul2 la tak semua org faham shortform gitu

11mo ago

ehh...plaq..apa tu plaq??? sori la typo x biasa perkataan yang pelik ni