Susu badan

Normal x mengandung 37 minggu tapi belum keluar susu badan? 🥲 Saya full time housewife, ada rezeki nk fully bf #firstbaby... #ingintahu #firstmom #seriusnanya

5 Balas

normal sis, saya dari 33 weeks, bidan yg akan urut sya nnti, dia ckp, boleh strt cuci, dgn tisu basah, lembut2 jee. msa tu tak nmpak lagi susu, tapi puting mmg dah mngembang. So smlm sya cukup 36w, mmg nmpak dh ada susu, tapi jgn picit lagi, kalau nmpak ke, just cuci dlu

Sy mse 30w dh ade susu kluar .. klau tido mengereng tepi payudara terkepit pastu susu kluar mengalir klau tido slalu basah kt baju…. Sbb dlu sy selalu gatal area payudara kerap garu ngn gentel lama sy picit susu kluar skit2 .. skrnag dh 37w 2day🥰

sy pun xkuar lg .. tp haritu wktu beli breast pump.. dia check size puting.. dia ckp kna start cuci puting sbb takut tersumbat… lpastu dia ajar cara pump pakai tgn.. dia try tekan3 kuar susu sikit.. tp sikit.. sbnarnya ada tp baby dh kuar nnt baru laju..

12mo ago

cuci tu boleh ke guna baby oil atau dgn air biasa shj ?

sye nak tnye pasal sye kena sawan skrg dh 37w1d klu kena sawan doctor saran bersalin dah ke ?

Yes normal😊