Bayi Songsang

Normal tak kalau keadaan bayi sis masih songsang da masuk 28week harini..#firstbaby #pleasehelp #firstmom

2 Balas

jangan risau, masih ada masa kalau baru 28w . saya dari awal dapat rasa gerakan hingga now dah 25w baby masih melintang. kadang kaki kat kiri kepala kat kanan, kadang kaki kat kanan kepala kat kiri . saya tanya doktor, doktor kata ruang dalam tu masih luas jadi tak apa, ada masa lagi untuk baby masuk laluan 🤗 kalau baby dah 36w , tu patut risau kalau masih melintang, songsang atau masih tak masuk laluan 🤗 kalau saya kan melintang , jadi doktor kata samada doktor sendiri yang urut supaya masuk laluan , ataupun czer. ikut keadaan ibu time tu . kalau songsang saja saya tak sure after 36w tu doktor akan suggest apa . tapi kalau ada keajaiban, atas 36w pun still baby boleh berpusing 🤗