Hye mommies nak tanya

Normal kew kalau dah masok 7w lpsto muntah ii perot terasa kembung then nk sendawa Dan kentut . Bile mkn siked rase makanan dkt perot to Tak trime . Mcm Mana nak hilangkan rase mual muntah to ye ? Bleyh share Tak ?? #firstbaby

2 Balas

hilangkan tu mmg tidak lah... kurangkan tu insyaallah. tapi lain org lain cara. kebanyakan org akan makan benda yg masam2. ada yg makan secubit garam... ni namanya morning sickness... walaupun bukan pada waktu morning, tapi tetap panggil gitu😂 morning sickness ni biasanya hilang bila dah masuk minggu 13 dan keatas... sabar ye 😁

1y ago

ohh yke to la sy pelik Pagi ptg siang malam nak muntah jer . kkdg smpai shaking badan . nk mkn ape pon tktaw lapa mkn lpsto muntah balek

Normal dear... Bersyukur kita rase mcm ni sbb ini petanda paling dekat yang janin kita sihat dear.. Sy pon mcm tu juga skrg.. Dari 5 weeks lagi mcm ni.. 6 weeks scan tgok baby dah nmpk siap dgn heartbeat berkelip² cantik je.. Doktor pon ckp sbb dia sihat tu mama y jdi x sihat hihi

1y ago

Tu la.. Sy kt rumah mkn brown rice.. Skrg dah xboleh bau langsung brown rice.. Kne tukar beras lain pulak.. Mmg bau goreng² tu xboleh, makan lambat sikit terus angin smpai ke ulu hati sakit