Kerap sangat kencing

Hi . Normal ker kencing kerap sangat ? Saya dh masuk 11 weeks dah .. Siang ok sikit , malam tu , kdg² dalam masa satu jam 2-3kali pergi tandas utk kencing .. Tmbh² saya bkn jenis org yg bnyk minum air 😅 kdg² pukul 3, 4 pagi bangun kencing , memang membebel 🤣 ada yg mcm saya tk ? Hehe #firstmom

1 Balas

Hai. Bila dah hamil memang akan kerap kencing. Tapi sarankan siang sis kena minum air putih kalau kurang minum air takut kena jangkitan pundi kencing pula. Sebab masa hamil memang senang kena.

2y ago

Orite . Thank you sis . Ada jgk lah minum air putih , tp bila makan dan makan ubt jer selalu . Selebihnya , tekak susah nak thn diri minum minuman yg sedang² shj manis .