35weeks 5hari sakit perut

Normal ke sy skrng 35weeks 5hari..pergerakan baby kurang mungkin sbb dia dh xde ruang kan?lps tu kadang ii sakit perut memulas je dalam sehari kdang 2@3 kali..nk tdr pusing kekanan atau kekiri rasa sakit sngt..kadang okay kadang sakit..help me..#firstmom

2 Balas

kurang tendangan means berapa jam sekali je baby tendang? dah usik usik perut minum air sejuk air manis untuk buatkan baby tendang? kalau awak risau baik awak pergi klinik swasta check.. jangan macam sis saya lepas 8jam baru pergi hospital sebab anak mmg tak tendang dalam masa 8jam tu last sampai hosp mmg nak bersalin dah, prematured..

5mo ago

Sy x pasti tapi kalau usik ii tu dia gerak tapi slow sngt..tapi sehari selepas tu oky je bergerak normal macam biasa..kuat sikit..harini klinik doakan sy dipermudahkn segalanya🥰🤲🏻

cukup tak 10x gerakan dlm masa 12jam. nurse pesan kalau baby kurang gerak kena pergi hospital.