Takde rasa loya

Normal ke saya baru masuk 8week harini. First masa tahu preggy demam and ada loya sikit sikit. Tapi makin lama makin kurang. Normal ke? 😅 #firstmom

5 Balas

Normal tu. Depends on ibuu . Stiap org lain2.. ad yg dri awl smpai brsalin loyaa. Ad yg lgsung xda. Ad yg start trim2 bru loya. Syukur la klw xdaa loya tu sis 😫 impian stiap ibu mgndung

saya pula, nak masuk 9 weeks pun sama loya and payudara sakit berkurang ada tapi x kuat mcm weeks sebelum ni. cuma skrg advance kerap kencing and perut lapar saja 😅

1y ago

Lapar tu jgn cakap sis, setiap jam cari makanan kan?😂

Sy awal2 xda loya sgt, tp sejak masuk week 10 ne, makin ketara loya, xboleh hidu sesetengah bau, confirm loya.. bau kopi, bau dapur gas

1y ago

Org cakap lepas je 2bulan nanti mesti rasa loya2 😆

Normal je sis. Tak semua org yg mengandung kena ada loya2 ni. Bersyukurlah sbb bila dah start loya ni seksanya AllahuRabbi 😭

1y ago

Jangan skip makan. Selagi boleh makan ni awak makan je. Saya start loya masa week 6. Tu pun sbb saya lambat makan. Once dah berangin badan terus lah loya sampai kesudah. Nasib baik sampai 13 weeks je sbb saya paksa makan. Mmg akan ada muntah2 tapi tak teruk sgt. N then selepas2 tu baru lah hilang loya

Untungnyaa 🥹

1y ago

Nak kata untung pun tak sis, kadang2 risau jugak😅 hehe