Sakit bawah perut dan pinggang 15minggu

Normal ke sakit bawah perut dan pinggang time pregnant 15w,perut rse tk selesa je..dh seminggu rse mcm ni.. pregnant yg sebelum ni tkde rasa mcm ni..#ingintahu #SeriusTanya

4 Balas

normal kak.. kalau anak 2nd dan ke atas ada penambahan dugaan kepada kte. tulang tu rse mcm nk tcabut. sbb tulang punggung kte dh pernah longgar dan rapat balik. then now nak kena longgar balik utk ready next birth pulak. mcm mne nk explain ye. akak rajin kan duduk masa bersila n lutut cuba turun kan ke lantai. kasi muscle relaks area tu. kalau tak tahan sgt then minta nasihat doktor ya

dah cek kat klinik ke? sblm ni doctor ada inform, kalau sakit yg boleh tolerate, tk da ap2 melainkan sakit tu makin kuat cpt2 g jmpe doctor utk check.

2mo ago

Kalau dah dkt seminggu rasa mcm tu better sis jumpe doktor terus ye, makin lama nanti jadi overthinking tak elok utk baby & mommy.

nurse saya pesan klau sakit bgitahuu... nanti diorg akan buat ujian air kencing.. takut kena apa²

sakit yg macam mild cramp ke?

2mo ago

ye. masa permulaan brjln, slow2 nti hilang