Anxiety dan rasa resah tak menentu

Normal ke rasa anxiety ketika mengandung, rasa resah tak menentu? Ke saya sorang shj? ##ingintahu #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

saya tak pasti pulak.. sebab saya mmg ada anxiety n kena makan ubat.. mengandung ke tak, saya tetap anxious.. skrg ni pun, sy kne pergi jumpa psychiatrist untuk stop ubat sebab pregnant.. psychiatrist mungkin akan tukar ubat, atau stopkan ubat, n tengok progress kita mcm mana bila ada ubat dgn bila tak de ubat

Dia bukan anxiety saya rasa puan. Dia mcm rasa jantung berdegup laju kan. Mcm nafas tak puas. Normal tu masa mengandung je sy jadi mcm tu. Jgn fokus sgt dekat rasa debar tu. Buat mcm biasa je ok nnt lama2 puan boleh kawal.

anxiety ni doktor psikiatri je boleh diagnose. kena cuba pergi check dgn doktor. kalau tahap teruk perlu makan ubat. kalau sekadar resah gelisah biasa tu normal