ingin bertanya

normal ke kite rse baby kurang gerak . ad hari kerap rse ad hari kurang . sye berbdn berisi . sye dlm 26w5d . #firstmom #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Baby gerak je sebenarnya, tapi kita je tak perasan🤭 lagi2 baby masi kecik besar lgi ruang kat dalam tu. Tapi kalau sis risau juga maklumlah naluri ibu ni kn sepa tak risau, sis pegi la klinik scan.

1y ago

Pengalamna sy mcm tula sis😆 kdg rasa baby gerak, kdg tak rasa, kdg halus je dia gerak. Masuk 28w kena risau dh kalau baby tak gerak sbb masa tu kita dh kira pergerakan baby. Sy skrg pn 37w baby kuat tidur kat dlm perut😆 nak bagi bangun kena tepuk2 perut baru dia gerak. tapi kalau dia aktif smpai terbangun subuh2 dia tendang2🤭