14 weeks 2 days

normal ke kalau tak naik berat badan ? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

8 Balas

Sis saya pula risau, msa buka buku saya drop sekilo, lepas sebulan check up lagi, drop lagi 3kg, ni tengah monitor dgn nurse lagi 2 minggu, kalau drop lagi, kena amik darah ap semua la, takut bahaya kat baby, sbb baby tngh pesat berkembang. Kalau rasa naik sikit okey kot kan, kalau tak naik, tak pasti pulak, harap baby baby kita sihat

1y ago

Hi nak tanya masa berat awak drop. Ada tak dr suggest buat xray? Atau monitor berat saja?

Sy msa 5week mmng brat trun je dri 56kg jdi 49kg , skng dh 14week brat jdi 51kg dctr kta normal jngn naik lbih 2kg or trun lgi 🤷‍♀️

saya sekarang 13weeks turun 4kg. tapi nurse tak kata apa. dia kata biasa sebab saya mabuk tak selera makan. ujian darah semua okay.

sama . berat saya menurun dsebabkan saya makan tpi muntah balik. doc ambik darah dan beri ubat zat besi dkt saya.

saya masa 12w2h berat 72kg.sekarang darh 14w5h berat turun jadi 70kg..normal ke eakk??esok bru pergi check up

sama la sy pn tak naik .skrg dah 13weeks 3days . hope trimister k2 berat bdn naik sikit lh .

Sy pun xnaik. 13w1d. Nurse ckp ok. Jgn turun je. Dan jgn naik lebih pd yg dibolehkan

Sama. Berat sy statik tak naik tak turun. Sy 12w4d