Baby kecil

Normal ke kalau baby saya kecil 2w dari saiz sepatutnya. Saya taktahu nak makan apa lagi utk besarkan saiz baby. Saya risau. Ini anak pertama saya. Ramai tegur kenap perut nampak kecil.

2 Balas

plus minus 2w still considered normal sis. kadang sebab kiraan EDD tu sendiri lari. kiraan scan pun takkan berapa tepat. yg penting tiap kali scan, baby berkembang ikut peredaran usia dia. selalunya saiz baby doktor kira ikut percentile. kecil 2w tu maksudnya dekat percentile berapa? kalau kurang dari 10th percentile baru doktor consider warning sign.

Cuba try anmum