Perut mengeras 26 wks

Normal ke hari2 ada rasa perut mngeras tp sekejap2. Dlm sehari ada skali atau 2x jd. Kadang bila baby aktif sngt kat dalam. Risau gak takut2 tanda kelahiran pramatang

4 Balas

sama la saya. kdg2 duduk sahaja pun perut rasa mengeras. lagi2 kalau banyak berjalan, mengeras je perut. risau. tapi saya pantau. baby gerak je setiap hari. harap semuanya baik2 je. nak tunggu next checkup lambat lagi🥲

5mo ago

Sy checkup baru ni doc ckp mngkin sbb aktiviti kita bnyk bergerak tp tula tgh baring2 pun boleh mngeras perut. Doc suh pantau je klu sakit atau klau mkin kerap terus ke hospital

Sama la..risau jgk..dri 26w jgk..skrg dh 27w lebih..keras dia jd xselesa..bby plk aktif semcm..jap kick jap berguling..berguling tu smpai tersentak sakit jgk la 😂

5mo ago

lega ramai y sama. Baby mkin lasak kn. hihi

Sekejap is normal. Kalau sepanjang masa tu yg tak normal

5mo ago

Sekejap2 tp mkin kerap lak msuk 6 bln ni. Pagi skslu, tghari skali, ptg skali, mlm skali😅

normal