Susu tak banyak

Normal ke hari ke4 masih tkde susu? Biasanya bagi bayi minum apa ye? Mcm mne cara nak banyakkkan susu? #ingintahu

5 Balas

Sy hari ke 4, bila pam dapat sikit je. Tak sampai 5ml. Tapi sy positifkan diri, teruskan pam setiap 2 @ 3 jam. Sekarang hari ke 6, pam dua belah breast boleh dapat 1onz/30ml. Yg penting, mommy kena bagi susu badan untuk galakkan penghasilan susu yg banyak. Supply susu akan ikut demand. Jadi makin kerap susu dikeluarkan dari breast, lagi banyak susu akan terhasil.

1y ago

Mula² sy pun tak nak bagi melalui botol tapi puting sy luka. Jadinya sangat sakit kalu baby hisap kuat. Terpaksa rela la sy pam, risau anak tak cukup susu + kuning tinggi. Nipple confuse tu sy letak tepi dulu 😣🥲

Normal sis, saya hari ke 6 pon kurang. Tapi cukup untuk baby. Pam pon dapat beberapa titik je. Siap cakap pam rosak sebab murah 🤣. Saya pam sebab puting luka. Last sekali saya bagi je DF anak walau puting luka. Lama-lama DF, susu pon banyak. Better jangan pam masa awal2 ni, nnt jadi macam saya. Sekejap je breast dah penuh 😭🤣

1y ago

Yeke? Risau pula. Tu la sama puting dah jadi luka. Sakit sgt sbb mulut kecik. Dah beli jgk pam sbb ingt nk pam. Haihh takut pulak

mcm saya jgk awal bersalin mmg xde susu.. cuba minum milkbooster..air rebusan kurma merah hitam..tp make sure puting dada tak tersumbat sbb nti bila ada susu takut jd bengkak susu pulak..

normal je. bgi je susu fm dlu. tpi at the same time tetap bgi bby df.

1y ago

ikut kesesuaian bby. kne try n error

Normal.. sy nk dekat seminggu baru susu banyak

1y ago

Awk bg susu formula jgk la ye? Susu apa ye?