Bayi meneran

Normal ke bayi sebulan 19 hari meneran sampai merah muka dia.Paling kerap bila dia meneran waktu tidur.Risau saya tengok..Normal ke ibu2 ?#ingintahu #firstbaby #bantusharing #firstmom

6 Balas

sy penah tanya doc masa check perut baby kembung ,doc kata itu normal dia sebnrnya bukan meneran tp mengeliat ,dan meneran tu melatih otot2 di perut utk mengeluarkan angin kentut ,ini apa yg doc bgitahu sy,ianya normal utk baby yg berusia 0-3bulan..

1y ago

Oh yeke ? Terima kasih bagitau ye

Assalam nak tanya dekat sini...baby saya pun macam menaran...tp bukan sebab nak poo..kdang² wktu tido pun bunyi dia mcm meneran..risau sy...tnye org,org ckp normal...betul ke

sama la kita mommies. meneran tu smpai merah muka, hbis ckr ckr muka. klo meneran wktu tidur , dia akn nangis pastu lps da poop, lena blik

1y ago

Anak saya meneran tapi tak poop pun..dia mmg sat2 meneran

Kalau najis baby normal, normal lah tu teran gitu. Tapi kalau najis baby tu keras or tak normal maybe kena tgk susu yg diberi

1y ago

Najis semua okay je.Kiranya normal jela kan

normal, sbb dia tak reti lagi. gpun dia meneran takda keluar najis yg keras kan.

1y ago

Haah takdak pun meneran pun tak poop..

Baby 2 bulan sy pun mcmtu.. sy fully bf

1y ago

Meneran sbb nak poop.Atau meneran saja ?