Baby dah hilang kuning

Normal ke baby yg dah hilang kuning tidur siang lama? Sy ade la kejutkan dia 4 jam sekali menyusu sbb baby dh xde kuning

2 Balas

baby minum susu ape sis? kalau susu badan, baby akan terjaga sendiri bila dia lapar atau haus. normally mcm baby sy baru 23 hari minum susu badan dlm 2 jam atau paling cepat sejam setengah sekali akan terjaga sendiri utk dia bgun minum susu. awak tak perlu kejut dia ya sb baby ada alarm dia sendiri utk terjaga. tp jika dah lebih 5 atau 6 jam perlu kejut dia risau dia lapar

Kalau dh takda kuning biarkan dia tidur jgn kejutkan sbb dia perlukan tidur utk tumbesaran nya. Kalau ada masalah kuning / berat badan tak naik ye kena kejutkan ikut jam yg di sarankan