TIADA ALAHAN

Normal ke awal pregnancy ni tak ada alahan apa-apa ya??#seriusnanya #ingintahu

2 Balas

setiap kandungan x same sis.. sy mase ank first start alahan mase 9 minggu smapai 16minggu.. ank ke dua start alahan dpd xtau pregnant sampai 9minggu je.. skejap la plak.. time tu mmg overthinking jgak laa knp skejap sgt.. sbb yg first tu sy gugur.. so bile alahan skejap sgt sy jd takot.. tp bile scan Alhamdulillah semua ok.. baby aktif

Normal.. Sbb sy dah nk masuk 4 ank ni xda ape2 alahan.. Suami plak ada alahan wkt mengandungkan ank 1st smpi ke 3... Kli ni ke 4 dia kebah dah.. 🤣

1y ago

Xde alahan bukan punca gugur ye. Yg alahan bnyk lebih berisiko sbnrnya sbb balik2 nak muntah je smpi kndungan xdpt ckup nutrient atau ibu kurang tenaga. So jangan risau sgt psl xde alahan. Baik tenangkn fikiran, bedrest dan rehat secukupnya di awl kehamilan ni.