INGIN TAHU

Normal ke 12++ xnampak lg baby tapi ada heartbeat #firstbaby #firstmom #pleasehelp

5 Balas

Ni normal je sbnrnye.. Mean awk punya tarikh dah berbeza.. Baby masih kecik tu dalam 7 weeks mgkin.. 12w tu awk ikut tarikh lmp.. Tp jgn risau nti buka buku pink, doktor akn scan.. Time tu akn dpt y sebenar

1y ago

Haah btul, sebab period x regular tp xpe.. Janji baby n momy sihat dah cukup😍

Sy masa pregnant dulu, masa 12weeks mmg dah nampak baby tu dah ada kaki & tangan. Tapi kdg2 tgk pd mesin scan tu juga, klu mesin scan jenis tak brp nampak, mmg susah nak nampak jugak.

1y ago

Ooo mungkin kurang jelas lah tu, tapi klu heartbeat ada, dan nampak janin dlm kantung tu, insyaAllah baby ok 🤲🏻

Saya 11w baby dah aktif tangan kaki apa semua nampak bentuk baby dah. Mungkin usia baby Tak sampai 12w lagi kot. Asalkan dah ada heartbeat tu insyaAllah okay je tu.

1y ago

Insyaallah hrap ii pun ok je nti🥺

Mungkin size baby kecik lgi bkn 12 minggu, xboleh ikut mcm tarikh first period mcm saya, takpe lgi 2minggu nti pergi scan lagi.

1y ago

Waktu awal2 dlu check Baby saya beza kecik kurang 11 hari klu ikut tarikh period, Pastu Dr kata mungkin dia bersenyawa lambat. so xboleh ikut tarikh period. Pastu 2minggu lagi Dr suruh dtg check mmg lambat 2minggu dari tarikh first period but baby membesar dari check sblum ni so kira normal. Klu ada org yg ada masalah period lagi la waktu persenyawaan tu lari xboleh ikut tarikh2 first period tu. takpe doa banyak2 makan sihat2 nti lagi dua minggu check lagi ❤️

kantung ada kan. klau sy 8week npk kantung dan heartbeat

1y ago

Kntung ad je heartbeat pun ad cuma xnmpak sgt bby tu