Nak tanya

Normal ka pregnnt 5week , sakit2 badan , makan sikit nak muntah saja ? Tiap masa rasa nak muntah

2 Balas

Normal. tpi kalau berterusan muntah tkot zat xsmpai kt baby. Dr bagi sy ubat thn muntah sbb sy mkn sikit pun dh keluar smua isi perut yg mkn tdi. Kalu berterusan bahaya untuk baby, pastu badan jadi lemah. skrg berat dh turun 1kg. Baru week 6

Normal. Sepanjang 1 trimester i lost 2kg sbb muntah je tiap kali makan. Ni nk masuk 6 month pon muntah jugak