Hi mommies nak tanya soalan?

Normal ka klau kita dah scan dua kali tapi tarikh due date kita brbeza dgn week tu? Sya risau la . Sya p swasta scan kali prtama due date sya 3/3 mcm tu pastu p kk, kk ckp beza bnyak dgan hri prtama period . Klau ikut kk 25/2 . And then kk suruh scan kali kdua utk 12 week kan . Smlm sya p swasta nk scan dr ckp baby sya kcik skit tapi dia ckp jgn risau pastu dia scan baby sya bru 11w 5hari dan due date sya jdi 7/3 pulak. Hrini jmpa dr kk dia mcm pening pulak pastu dia sruh scan utk 20 week nnti . Skrg sya dh konfius sya brpa week skrg ? 😞Hmm normal ka sya first pregnancy. Saya dh jdi overthinking skrg #pleasehelp 😞

2 Balas

Saya baru scan 1st kat kk semalam. Normal utk lari sikit doc kata. Kalau mmg jelas nampak kepala & bontot, doc boleh ukur dan boleh tau EDD. tapi kalau dapat tak sama mcm kiraan period tu, doc akan suruh repeat scan lagi untuk confirmkan tarikh baru. kalau sama mcm kiraan yg sebelum tu, mmg confirm dpt tarikh EDD baru. itu yg doc kat kk saya cerita la.

2y ago

Haah sya kna scan pulak 20 week nnti , harap smua okay la tq tauu