Boleh ke 35/36 weeks balik kampung jauh?

Nk tnye sy dh msuk 34 n 35 weeks sy nk balik kuantan thun dpan, tpi bole ke? Sy dari kl ke kuantan ambik masa 3 jam jgkla balik sana, klu sy balik sana bole jamin ke sy tkterberanak tgh jalan?😂#ingintahu #firstmom #pleasehelp

4 Balas

Boleh sy balik kg minggu ke 37, setiap 2 jam berhenti dan berajalan dalam 15minit mcm tu utk elak flyid retention nnti kaki bengkak. Kalau before balik dh ada rsa contraction mgkn bole elakkan. Kalau tak da rsa apa2 bole je balik

boleh je.. awal lagi untuk bersalin kalo 1st time mum...sy dah selamat balik kampung...skrg dah 38w.. xde apa2 rasa nak beranak lg..huhu

Kalau kesihatan oky boleh je..sy 36 weeks balik kg 7jam..3kali berhenti je alhamdulillah semua oky..bby pun sihat je tunggu masa nk bersalin..

4mo ago

yeke, tpi sy tkberanak kt kuantan, nk beranak kt hkl je sbb da ada rekod kesihatan kt situu, cuma nk melawat parents je kt sne

sblm nk gerak tu pi la buat checkup kt klinik. klu semua ok boleh je