Susu formular

Hi, nk tnya ibu2 yg lain ade ke mcm sy? Susu badan drop,dh cuba makan makanan yg boleh bykkn susu tpi tk jadi, dh cuba pum keluar siket sngt. Jdi sy dh bgi susu formular dkt anak . Sy takut nk mkn supliment atau jamu sbb anak ade g6pd. Skrg anak bru nk msuk 2bulan. Takpe ke mcm tu? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

Saye pun first mom jugak. Same laa situasi saye macam awak. Tapi anak saye takde g6pd. Try macam2 still tak jadi. Mungkin sebab saye ni manusia yang cepat stress. So even makan supplement, makan n minum something yang boleh meriahkan susu still tak menjadi. Awak rase awak dalam tekanan tak? Sebab tuh pun punce drop selain tak jage timing penyusuan. Jadinye sekarang saye memang da full fm. Kalau awak takut, awak try consult dengan nurse atau doc.

4mo ago

Saye 5 bulan baru full fm. Sebab susu badan drop start bby 4 bulan. Awak cube laa cari tau pasal ilmu penyusuan. Saye sebab da give up. Tuh terus fm je. Macam saye ckp, saye manusia yg cepat stress. Anak kurang berat badan, nurse tekan2 pasal berat badan. Jadinye camni laa saye hahaha. Jangan ikut saye 😅 awak teruskan usaha. Cumenye saye takde tips. Mungkin mommies lain ade tips.