Berak berdarah

Hi nk tanya.. pernah tak mommy2 dlm ni berak berdarah semasa mengandung ? Kalau ada boleh share pengalaman & apa tindakan yg anda buat… #ingintahu #firstmom #bantusharing

4 Balas

saya pernah sis. masa tu xtau dh hamil. sembelit teruk smpai berak berdarah. saya trus byk kn mkn sayur2 😅 2 hari lpas tu, dpt tahu positif 😅❤️

Saya msa mngndung okey, tapi lepas gugur sembelit smpai buasir. hehe. Smpai pergi amik ubat kat klinik, takut btul sya, sbb tk pernh kena

Sama sy sebelum tahu preg berak sembelit mmg sakit . Sy skrg makan buah naga biar senang membuang

Kena banyak makan sayur ya & buah2 ya. If teruk sangat, mmg kena refer doc lebih baik ☺️