Ini ruam ke ?

Hi nk tanya, knpe yee naik merah2 pde bdn ank sye . Ni punca dri ape ye siapa tahu. Dia bagi kesan gatal kt bby . Kesian bby sye menangis jee xbhenti 🥹 ade cara untuk rawat atau ape2 tips ?#firstmom #ingintahu

Ini ruam ke ?
3 Balas

ruam panas tu ...musim panas ni tkyh bedung n barut ..kalau baby nk bedung takyah pkai baju ...ank sy hritu pom naik ruam mcm ni penuh kt bdan ..so siang sy tk pkaikan baju just bedung jee ...pastu sy guna bzu bzu lotion (org suggest) bru la ruam tu hilang ..

sentiasa sapu bedak johnson baby corn starch. cpt hilang ruam mcm ni guna bedak tu. sblm makin melarat kesian baby gatal

Naik kat perut je ke? Macam ruam panas

1mo ago

I see. Ruam panas ni. Teruskan pakai body lotion macam biasa (jika ada). Pakaikan baju yang tipis je. Kalau ada pakaikan barut atau bedung, kurangkan. Nak pakaikan pampers je pun boleh.