keputihan semasa pregnant

nk tanya.. ada tak yg mcm sy.. ade keputihn mse pregnnt.. wane kuning. kdg2 gatal.. tp x berbau.dh amik sample kt kk.. tp lom dpt result.. dh jaga mkn mnum.. tp msih same.. ni pmbawakan mse pregnnt ke? ..mse sblm pregnnt xde keputihn.. ada x cara yg boleh kurangkn keputihn ni #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

ambik sample tu ada effect apa apa tak sis lepas balik rumah . mcm selepas balik rumah rasa sakit ke darah ke.?. saya dua minggu lagi kena ambik sample ada yg kata nnti akan keluar darah dan sakit sgt time kena serlup tu. betul ke awak?

2y ago

dia kluar x kuning sis tpi nnti dh kering mmng kuning ler tu normal

kalau result sampel keluar GBS positive biasanya doc akan bagi antibiotic dgn ubat insert bawah..kena kurangkan makanan manis org kata kalau nak kurangkan keputihan..

2y ago

msih blm dpt result nye.. dia kata lmbt.. mgkin next cek up bru dpt..

Sy pun ada amek swab bawah jugak sbb keputihan dekat kk sy tanya bila boleh tahu result dr kata tunggu next visit which is sebulan after 😅😅

2y ago

ye sme la.. tkot jugk...sllu nya kk akn ckp klu xde call tu ok la. tp kita ni risau kan..smlm cek up. dia kata result tu blm lg.. lmbt.. skrg kputihn pn dh mkin slow. xtruk cm sblm ni.. awk jge makan jugk ke adilah??