Nipple Crack

Nipple crack is so hurting. Will it get better? Will i ever breastfeed my baby without rasa sakit again? Kadang tu menggigil tahan sakit, nak bagi bf pun takut ??

1 Tanggapan

Saya sapu nipple cream medela.. Kalau melecet tu memang la sakit.. Sabar ye mommy.. Selain cream buh air susu ibu tu sikit.. Lepas menyusu je mesti sapu air susu ibu.. Kalau dah tak tahan sangat, perit atau berdarah, kurangkan direct feeding tp mesti pam susu supaya breast kosong.. Bila agak2 dah ok, direct feeding semula.. Tp tu la, orang cakap bagi je baby menyusu walaupun sakit sebab air liur baby akan sembuhkan nipple tu.. Memang betul tu tapi kita la yg seriau.. Hehehe