first bby tolong

hi nak tya sya prgnt 5weeks tp sya pndrhan dah 1mgu.kluar drh coklat skrg dah kluar drh pink..normal ka?sblm ni prut sya x skt..tp lpas d suru mkn ubt kuat kn rhim prut sya skit kmrn,tp ari ni dah x rsa sakit..normal ka?ada ibu prnh almi yg sma mcm sya ka?#firstbaby

1 Balas

hi mom, saya memang kedua2 pregnancy akan alami masalah begini. sebab rahim tak kuat, so doktor advise untuk bedrest/kurangkan pergerakkan masa 1st trimester. tapi jika pendarahan makin banyak, better pegi check balik. sbb selalunya ia akan berkurangan. semoga yang terbaik

2y ago

Maaf kotor sis, sy hari2 akan keluar brownish mcm ni bila kt tmpat kje, bila balik rumah xde dh, xtau dh mcm mne, mampu doaa jee, tkot jgk nk risau tlebih tkot effct babu