SAKIT BAWAH PERUT

Nak tnya..ada tak ibu2 yg hamil rasa sakit bwh perot mcm senggugut tu.disertai dengan sakit pingggang mcm period pain tu.kdg2 smpai kebas kat bahagian paha. Normal ke tak ya. Risau.#firstbaby #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

5 Balas

Awak dh berapa week..first trimester ke..kalau rasa sakit manja2 sekejap ok sekejap x..tu mungkin angin..tp kalau rasa sakit sgt..sampai sakit bahagian paha mcm xnormal..kena cek..awk dh scan?pastikan janin berada dlm rahim..

12mo ago

Sebaiknya pergi scan. Utk make sure dia melekat betul2 dlm rahim bukan ectopic pregnancy (luar rahim) & utk predict due date sebenar. Sy pergi scan hanya RM50 shj.

Doktor saya cakap kalau cramp2 macam sengugut tu normal. Tapi sekiranya berlaku dengan kerap macam orang cakap sakit contraction tu, tu tak normal. Kena check klinik

12mo ago

yeke..baik2..tq sis..lega dengar🥺hrini dh kurg bnyk dah..alhamdulillah.mtk2 xde apa2..smga yg baik2 saja utk kita semua..aaminnn❤️❤️

normal awk, sis pn sme cmtu... klo spotting cket2 shari dua pn normal, klo brlarutan n nmpk aneh better g pac, skurg2nya dr bleh rwt awl....

Normal, kalau mengeras aje tu kena pi check tau

normal selagi tak ada spotting

12mo ago

oww yeke🥺