Pilih Hospital Nak Beranak

Nak tnya yg senior, kalau kita nk bersalin kt hospital cyberjaya atau mn2 gov, kene book ke atau masa bukaan bersalin tu terus pergi je hospital tu? Atau 7-8 bln tu prgi hosp tu untk book nk beranak sana? #firstmom #pleasehelp

2 Balas

kalau kerajaan, awak pegi je bila waktu awak nak bersalin. cuma kena inform nurse yg jaga awak, bgtau dia awak nak bersalin di hospital sekian sekian. tapi kalau swasta awak kena pegi awal utk booking. Dan tak silap sy kena ada sekali atau dua kali checkup di hospital swasta tu jugak. Harap membantu. 🥰

kalau kerajaan pergi je.