First megandung

Nak tnya Ye.. Pernah tak ada scan 6w tak nampak kantung Doc suruh datang 2 minggu lagi. Risau la nk kata tak megandung da byk kali Test dekat rumah positif je. Tanda2 pun ada. #firstmom

4 Balas

Normal. Kalau awak search dlm TAP ni, hampir semua suggest awak scan bila dah 8w utk elakkan panik kantung tak nampak. Yes ada org mmg boleh nampak terus dgn hearbeat tp rata2 mmg tak nampak lagi. Melainkan kalau awk ada bleeding, terus ke klinik

10mo ago

oh ok tq sis

Kadang tarikh LMP dgn masa sebenar persenyawaan tu berlaku x sama. Itu y 6 weeks pun x nampak lagi sbb mungkin y sebenar baru 5 wks +. Sis fikir yang positif je k. Selalu 8 wks ke atas insyaallah nampak dh

10mo ago

tq sis

biasa,member 10w scan tak nampak gak kena tunggu lagi

10mo ago

oh yke kena tunggu bpe Week baru boleh nmpk ye.. saya scan pakai 2d.

saya pun sama,6w2d tapi npk kantung jer

10mo ago

ok harap la nampak masa to kan