Berat baby dalam kandungan

Hi nak tnya, saya first mom, kalau berat baby 1.28kg 28 minggu 6 hri dlm kandungan, itu normal atau tk? Ke baby tk cukup berat badan em em, bantu explain pleaseeee#bantujawab #SeriusTanya

8 Balas

apa2 yang dapat dari ultrasound , adalah anggaran je bukan ukuran tepat .. semua bergantung pada kiraan yang dr/sonografer dapat berdasarkan gambar scan tu . pengalaman saya sebagai sonographer kalau anggaran 1.28kg untuk 28w++ kira okey dah masih dalam graf pertumbuhan normal .

5mo ago

kalau janin kecik kita tengok dia punya kiraan minggu. contoh ukuran lilit abdomen atau kepala dia kurang 3minggu baru kita suspect janin ada terbantut dari segi pertumbuhan nya

Apa2 keadaan baby dalam kndungan hanya doctor boleh explain… Masa check up kalau ada apa2 masalah berat kurang ka terlebih berat ka baby kecik ka baby besar ka doctor akan bagitau masa scan tuu… Apa2 solution pon doctor akan bagitau…

kalau doc xde ckp paper mksdnya normal sya 28minggu 1.4kg lebih doc xde kata pape runsing tkut bsr sbb saya ad kencing manis tp doc xde ckp pape its normal klau doc ad ckp apa2 tu patut risau skrg saya dah 30w dh

Berat tu normal.. 28w berat yg ideal 1kg-1.2kg .. kakak saya 28w baby dlm kandungan 1.4kg itu dah kira baby besar dri saiz spttnya.

berat baby saya pun 1.5kg even 29w. Dr pn cakap besar but still ok. so saya anggap takde apa2

klau doc tak ckp apa² maknanya normal la tu mum, sy aritu p scan berat bby 1.1kg 27week

sy mengandung minggu ke 31 pn bru berat baby 1.2docter kata ok semua

kalau doktor tak cakap pape maknanya ok tu sis....