Scan di klinik swasta

nak tnya sape ada penglaman saya ni tpi dh slmt bersalin ...ceritanya begini sya dpt tahu pregnan masa 1/4 hrituh sbb period tkdtg sebulan ..leps tuh sya rasa tkpuas hti sya gi scan lah 3/4 tuh ...syukur kantung dh nmpk wlaupun kecik lagi dokter pn kta mcm dh 4minggu...lepas tuh semlm saya sja nak scan nk tegk mcm mana tapi scan dekt klinik lain hrga lebh mahal dri scan pertama tuh ....dy kata nmpk rahim je tebal dy sruh dtg 2minggu lagi lps tuh dy ckap ni agak mcm 2minggu ....sya pun terkedu jlah mcm tuh tktahu nak ckap apa ...dh lah ttc7tahun bkn msa yg singkat ..mula lah rsa risau tu timbul ...hrp ada yg pngalmn mcm sya ni sila komen jap ...hrp lah komen krg dpt melegakn risau sya ni ...sekian trima kasih... #firstbaby

2 Balas

sis last period berapa hb?? sebaiknya klu nk scan 6week keatas. sebab klu scan awal pun kekadang x nampak lg. so sebaiknya scan 6week keatas. saya pun dh 6week x scan lagi sebab sy xnak nnt bila scan x nampak lg nnt kita yg jdi susah hati. sy faham sis excited sbb baby first sma mcm sy tapi utk elakkan sis risau, sebaiknya scan bila kandungan 6week keatas.

1y ago

oh sbb sis ada bleeding ya. jadinya sis cadang nk bukak buku pink bila kandungan brp week?

knpe pegi klinik lain? knpe x pegi klinik yg sama? setiap machine scan tu lain. semua klinik x sama. sbb tu dpt result yg berbeza. next time pegi klinik yg sama. je. bila jadi mcm ni, u yg jadi risau. so please next time jgn buat benda yg merisaukan diri sendiri. sbb benda kan 'saja' tu lahh yg buat awak risau benda yg x patut awk risau kan

1y ago

tulah ..klinik sllu saya pegi tuh ttup ...tq bagi smgt n nasihat ...