Kaki bengkak 22weeks / 5 bulan

Hi nak tnya normal tak kaki bengkak Di usia kehamilan 5 Bulan ni ?? Ke sbab berat makin Naik & brdiri terlalu lama ?? #seriusnanya #firstmom #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

sebab air/darah makin banyak dalam badan, dan aliran darah dah tak cantik. banyakkan exercise/stretching untuk cantikkan aliran darah. tinggikan sikit kaki bila rehat2/tidur.

normal sis. berdiri terlalu lama dan banyak berjalan pun boleh jadi punca. minta suami urut kaki tiap malam. tinggikan atau alas kaki dengan bantal waktu tidur.