Baby tendang

Nak tnya normal ke rasa kerap baby tendng,, smpaikan satu hri tu rasa kuat tendng dia siap boleh nmpk lgi lekuk tendng dia tu dri luar, bru 4 bulan perut kecik je tpi anaknya besar dua hri, normal ke, hri2 rasa tendngnya pulk tu, letak tngn kat perut pun still boleh rasa baby tendang, kadng lepstu perut mengeras sngt plus alittle bit sakit, perlu jumpa doktor atau tk ye tolong suggest, and perlu scan ke untuk tngk keadaan anak dlm perut hm kita first mom so tk brapa tahu tntng ni tkde pengalaman #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Sama lah baby i dulu pun active menendang walaupun baru kecikk je. Saiz baby tu anggaran. Kalau awk makan elok seimbang takde masalah. Bab perut mengeras tu je kena pantau. Kalau kerap, pergi jumpa dr. Kalau tak takde masalah sbb kadang bila ibu berjalan banyak ke, penat atau stress pun blh jadi.

Kalau sis rasa tak normal, risau. Sis boleh pergi ke klinik utk check. Sebab hanya sis je yg tahu normal ke tak gerakan seharian tu.