Nak tahu je 🤭

Nak tnya mummy2 yang dah selamat bersalin ni , apa senaman yang selalu korg buat untuk mudah bukaan, atau pun doa yang korg selalu amalkan ke ..? pemakanan ke ? Tanya je .. #shareSerbaSikit #TakPaksa #firstmom #terimaKasihYangSudiKongsiPengalaman

1 Balas

Kalau pengalaman saya, stay active during pregnancy. Saya bekerja. Hari hari berjalan kaki, naik turun tangga. Hari weekend pulak brisk walk kat taman. Kiranya light exercise yang saya buat; brisk walk and naik turun tangga. Oh ya! Satu lagi bersama dengan suami. Macam kandungan saya takde apa2 masalah, Alhamdulillah. So gynae tak larang saya untuk bersama dengan suami. 37 weeks dah bersalin hehe. But anyhow, baby akan keluar juga bila tiba masanya. Just chill and jangan stress. Stress pun boleh affected baby untuk keluar.

4w ago

InshaAllah semoga dipermudahkan urusan awak