Hallu mommiess-ii

Nak tnya mcm mna contraction halus-ii tu ? Korang yg 30w above dah rsa ke contraction ? #Help #Seriusasking #FirstMom #First_Baby

5 Balas

saya 30 weeks dah rasa braxton hicks, kdg2 rasa perut keras, kadang2 rasa cramp sikit. dalam 30 saat camtu pastu hilang dah

1y ago

kalau perut sy biasa, mmg besar tp bila tekan tu dia still boleh kedalam. tp kalau perut mengeras tu dia bila tekan rasa keras & perut rasa tegang sangat. kdg2 bila mengeras mmg tak selesa. tp cuba awak tanya doktor juga, mana tau dia boleh explain lg detail kat awak 😉

perut mengeras kejap kejap tu contraction la. kalau 30w ni kadang yang awak rasa tu Braxton Hicks.

1y ago

perut mengeras macam tu, kadang sy pujuk baby usap perut suruh dia relax 😅 pastu dah okay.

maksud dia sakit yg mnyucuk tu ke ? atau perut keras mcm belon tpi x sakit tu braxton ?

Namanya braxton hicks.. kontraksi palsu.. yg datang dan pergi secara tak menentu..

Sebelum 30week dah rasa , sakit juga ye even kejap kejap 😌

1y ago

sakit mcm mna tu ?