Strech mark

Hi nak tnya ibu2 kat sini ade tk yg ade strech mark dkt perut 🥲 ubat ape yg ssuai utk hilangkan yee.. boleh hilang x ? Org kate lepas bersalin lgi byk strech mark tu emm.. #firstbaby #33w5days

9 Balas

Saya ada banyak. Sejak pregnant 1st baby lagi dah ada. Kalau stretch mark tu dah ada mmg tak boleh hilang. Dia jadi parut je. Kalau laser sekalipun tak hilang completely 😅 reduce appearance je. Tapi boleh try sapu krim/minyak supaya tak bertambah banyak. Sentiasa moisturize kulit

2y ago

oo yeke.. igtkan bole hilang 🥲ok3 tq yee respon

saya pun start masuk 32 weeks haritu mula ada strecthmark. sebelum tu memanga tak ada. memang setiap hari sapu nivea lotion vit c + A (yg dalam tiub warna oren tu) tambah dengan bio oil. awal2 haritu nampak merah sangat skrg dah ok sikit. gatal2 pun kurang. cubalah. hehe

2y ago

oo losyen tu sapu skali dgn bio oil eh ? ok sis kenaa cubaa ni hehe.. tq info ❤️

nurse kk sy ckp strech mark mostly x hilang.. dia akan kekal cuma yg hitam² tu akan tukar jd putih² je itupun mkn masa jgk.. so jgn garu sentiasa sapu apa² minyak zaitun ke krim ke xnk bg kulit kering je

2y ago

Sedih pulak bila tgk perut ade strech mark kan 🥲 igtkan bole hilang.. ok3 sis tq yee respon

Saya 32 minggu tiada strectmark. Dari pregnant 4 bulan smpai bersalin nnti saya amalkan siang guna bio oil dan malam guna cocoa butter

saya guna herbal blend shaklee. kadang kulit kering jadi gatal pun okey.. kulit takde rasa kering.. so far takde strecthmark lagi

saya pakai krim ni Dan allano.. kena pkai sblum ad stretch mark lagi.. klau dah ad ,bru pakai,lmbat sikit hilang

tak silap pakai lotion allano tapi barang limited susah cari 🥲

doktor suggest guna bio oil.. sapu kt perot.. wpun xda stretch marks.

2y ago

oo yela kan sbb xnak bgi kering kut..

Bio oil juga bgus sis