Umur brpa bulan kita bole dukung baby gini ya?

Nak tnya brpa umur baby yg ngam utk dukung mcm ni ya? Sbab x lama baby sy msuk 3bulan. Bole ke sy dukung gini? Lpastu sy nak try dudukkn baby. Okay ke buat mcm tu, tulang diorang masi lembut ke? Risau pula sbab first mom 😆😆#bantujawab #firstmom #firstmom #firstmom #ingintahu #ingintahu

Umur brpa bulan kita bole dukung baby gini ya?
6 Balas

Saya 1bulan dh dukung mcm ni. Sb dia tknk baring. Doc xckp ape pn. Cume mmg kne pegang kepala n punggung tu btul2. Sb dia belum keras lg

Sa da start dukung baby sa kurang sebulan.. Yg ptg kita ibu bapa kna sentiasa lakukanya dgn full precautions..

Sy dukung bby sy dlm dy nb lg, sbb dy xnk ddkung baring, so nk kena jaga kepala n bontot dy..

Dari bulan pertama lg dh boleh buat mcm ni yg penting msih perlu support punggung & leher baby

3w ago

I see.. klu btl posture angkt boleh ja maybe nurse rsau sbb smua org pndai angkt mcm tu kn.. aslkn ank selesa

sy lepas lahir.. dh 2,3hari Tu angkat mcmtu utk bg sendawa