Perkembangan

nak tnya berapa bulan bby boleh mcapai barang yg kita beri ? anak sya da 3bulan 6hari still blm blh lagi#bantusharing #firstmom #pleasehelp

4 Balas

tak pasti lah sis, baby sy 3 bulan , kalau bagi brg dy xambil tp kalau macam sapu tgn yg ada kt tepi atau dekat dgn kepala dy capai dan masuk mulut, sy perasan dy mudah capai benda fabrik mcm selimut, bantal

saya kurang pasti . tp baby sy masuk 3bulan , sy try bagi brg dia ambik . Tp slow la progress , lama tgu dia fokus nak ambik, then slowly baby akan hold beberapa saat then lepaskan. 😂

Anak sy 3bln 6hri dh boleh tarik bantal kt tepi dia. Bg dia main playmat tu insyaAllah dia boleh grip brg

bby sy 4 bulan.