batuk dan muntah di trimester 2

nak tnya bahya atau x..dh nk dekat seminggu dh batuk smpai munth

2 Balas

Sata check kt klinik. Dr kata ada Gerd sebab rahim dah mula menekan kawasan perut. So reflux tu tak turun ke bawah, dia naik ke atas. Dr bagi tips tinggikan kepala masa tidur/baring, kurangkan makan pedas, berminyak, teh & kopi. Dr bagi hbat gastric jugak haritu

Masa checkup inform nurse sis, nnt nurse rujuk dgn doc. Batuk lama2, nak tidur pun tak lena sbb tak selesa tu

8mo ago

batuk dya smpai nk munth..keluar balik apa yg saya makan