Baby kembung perut

Nak tnya baby kembung perut, perut tu melebihi dada sebab apa yaa? Risau pula tngo 🥲 #firstmom #firstbaby

1 Balas

kadang sbb tak sesuai ngn susu formula, sbb terlebih kenyang, sembelit atau tertelan lebih udara masa tgh menyusu. Sapu minyak angin dgn kerap kat dada, perut ngn blkg dia sis. Boleh try urut2 slow atas bawah kat perut dia. And buat senaman kt kaki dia mcm mengayuh basikal tu. ni smua sy dpt dr encik gugel sbb baby sy 1 bulan 18hri pn alami kembung perut jugak. Jgn risau smpai stress ya mommy ♥️ selamat mencuba.