Berat badan bayi, Hi mommy's ,

nak tnya. anak sya boy msa 3bulan berat 7kg msa 4bulan 7.5kg normal ke naik 500gram shja. Baby fully breastfeeding. ke susu sya dah kurang gizi. saya risau 🥲 sbb klu boleh nak bf smpai anak 2years. Ada tips tak bagi anak sya naik berat badan? #firstbaby #ingintahu #firstmom

2 Balas

Hi, mom. Graph baby dalam buku dalam garisan putih tak? Kalau ya, tak perlu risau. Nak jaga berat baby bawah 6 bulan, mudah sahaja. - Jaga waktu tidur baby - Ikut feeding schedule baby. Waktu optimum penyusuan 15min-20min untuk dapatkan hindmilk bagi setiap sesi

Saya pun mcm tu juga. Fully bf anak masuk 4m naik 500gm saja. Nurse x ckp apa pun. 3m (6kg) tp masuk 4m (6.5kg). Means still in normal graf. Jgn risau. Semangat baby 4m dah 7 kg lebih😆