Vitamin D3

Hi..nak tny, vitamin D3 dpt kuat kn rahim ke ? #1trimester #advicepls #ingintahu

2 Balas

vitamin D bantu kuatkan sistem imun kita. setakat ni tak ada research tentang kaitan dengan rahim, tapi ibu2 yang kurang vit D memang lebih senang keguguran, IUGR atau lahirkan baby pra-matang. selain tu jugak, tak cukup vit D pun boleh sebabkan GDM, darah tinggi and pre-eclampsia. jadi kalau nak ambil supplement vit D boleh je, walaupun mungkin tak bantu kuatkan rahim, tapi banyak kebaikan lain. dan orang pregnant memang selalu tak cukup vit D.

5mo ago

fhammm.. thank you ❤️❤️

vitamin D3 untuk bantu badan serap calcium. untuk rahim tu ubat hormon. takde kena mengena dgn semua vitamin