7weeks 5days

Nak tanye , saya dh 7weeks 5days tapi g scan xdi taknampak heartbeat lagi , normal kea ? Doc suh dtg repeat scan lagi 2 weeks . Andd doc bg vitamin mengandung wrne pink and susu anmum . And doc ckp dye masih kecik sgt . Saya risau laa😞😞 maklumla anak sulungg . Sebelum ni ektopik bby baru 3weeks . #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

7weeks 5days
12 Balas

Sy masa 7w2d Alhamdulillah dh nmpak baby n dengar heartbeat. Tpi sy tvs. Sbb perut sy tebal yakmat 😂 mmg tak nampak jdi terus mntak tvs. Alhamdulillah terus nmpak budak kecik comel. Skrg plak nak masuk 9w risau balik. Sbb takut kejadian lama berulang kembali. Biasalah mak mak. Sis jngan risau. Kalau scan dari perut normal tak nampak. Nnti repeat scan in shaa Allah nampak. Kalau sis risau boleh je scan mntak tvs. Jngan stress okeyy 🫶🏻 semoga sis n kandungan sis sihat 🫶🏻

2y ago

sy prgnnt anak sulung dlu pn cm ni... rpeat scan bru dgar jntung . kdg bby kcil lg ..

setiap ibu pregy nih dia laen ii sis ' sye masa gy scan 4week tk nmpk lgi , lpsto doc suruh repeat scan masa 7week 2day . Alhamdulillah dh nmpk baby . tkpe inshaa allah next scan , baby sis dh boleh nmpk 🥰 . takecare ya sis

2y ago

Dah scan smlm dh nmpk bby and heartbeat . 9weeks🥰

Bukan dengar heartbeat , kat ats tu saya tulis NAMPAK HEARTBEAT . So yg kedip ii tu . Lau dgr mmg la awal lg msih xdgr

Tak semua sama sis . Tp sy hari tu 7week 6days dah dpat dngar heartbeat . Jngan stress oke normal ja tu ☺️

Kalu ikutkan dalam gambar size kandungan baru 6minggu 6 hari biasa normal tunggu kandungan 8-9 minggu bolah nampak dah

2y ago

Haah dlm scan tu 6w6d tapi kiraan dh 7w5d

Heartbeat bukan untuk nmpk, tp untuk dengar. Awal lg tu. Slalu nya doc kk bg dgr heartbeat 20weeks ke atas.

2y ago

Mksud saya bkn dgr tp nmpk yg berkedip ii tu sis

kiraan 7 weeks tu betul ke awak? mungkin kena ikut masa nampak janin baru boleh kira weeks. hehe

2y ago

Sama mcm sy. Bru scan smlm 7w tp bila scan 5w

Saya pun sama. Last week scan 7w2d nampak kantung je. Doc suruh dtg scan in 2 weeks 😊

Sye mcm ni jgk sis.. Lom nmpk ape2 tpi sye ade kluar darah.. Skrg duk dlm wad😭😭

Sy rasa kalau scan dari bawah ni dh boleh nmpk heartbeat dia