tanda contraction

nak tanye macam mana tanda contraction ye ? saya tinggal tunggu hari je nie nk bersalin , kerap rasa sakit dekat bahagian lubang ontot , baby kerap mengeras sampai tak bole nak tidur . confius tu contraction ke bukan sebab still rasa bole tahan #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Sye rase contraction tu rasa same mcm rasa senggugut. Sbb sye pernah rasa false contraction, sekali dtg rasa sakit tu mmg sebiji mcm rasa senggugut, habis dia tangkap pinggang smpai bawah perut n urat peha. Allahu smpai sejuk bdn sye menahan sakit.bila checkup bru2 ni doc ada tnye sye "dah start rasa sakit ke?" Sye cerita kt doc n doc kate mmg btul la tu ,tu dipanggil braxton hicks, so lps ni kalau dah start sakit full tummy doc suruh pergi hosp trus .

9mo ago

Alhamdulillah tahniah 🥰.. ade keluar tanda ke sis???

Bukan