Checkup klinik

Hi.. nak tanye.. bby kena checkup umor brape yer? Stiap bulan ke kena pergi checkup? Phtu kalu bby still ada kuning, walaupun lps umor sbulan, nurse akn cek lagi ke? #seriusnanya #firstbaby

3 Balas

Kalau anak prolonged jaundice (jaundice > 14 hari) doktor akan ambil darah + sample urine utk buat test selepas 14 hari. Utk checkup, boleh refer buku rekod kesihatan anak. Kat situ ada jadual checkup tumbesaran dan vaksin. Rajinkan diri untuk selak buku tu ya.

1y ago

Saya dulu doktor discaj je dari jaundice since result darah ok even bacaan bilirubin masih tinggi.. tak ambil dah darah lepas sebulan.. doktor diagnose breastmilk jaundice je..

Baby dh berapa hari kuning?? Pengalaman sya 2minggu review kuning then dh turun bacaan , baby masuk sebulan kena dtg untuk beklinik timbang berat n ukur kepala .. takda ambil darah :) pastu nurse bagi temujanji setiap bulan dh tuu ajee ;)

baby kne checkup tiap2 bln smpi 6 bln.. lps tu bru ade gap sket.. anak sye lps sbulan kne amek darah kt tgn & urine sbb jaundice.. lps tu kuning dye da ok..

1y ago

oo.. stiap bulan yer kena g klinik kalo anak ada kuning lgi? pastu bulan depan n nurse akn ambik darah kat kaki lgi lah yer sampai bby xde kuning?