Jerawat Badan

Nak tanye? Ada tak ibu² mengalami jerawat badan ketika hamil 😅 Adakah ia serious? Rasa mcm teruknya badan 😅#firstbaby

2 Balas

Saya pernah kena!!!! Stress gila masa pregnant naik jerawat dekat belakang dengan lengan. Terus rasa macam self conscious gila and rasa tak cantik or berseri. Orang lain pregnant berseri seri tapi saya tak pun. Sedih gila.. hahaha tapi tu pengalaman saya lah awak. Lepas bersalin semua back to normal. Jerawat tumbuh dekat muka je bila nak period. Tapi apa yang saya perasan masa pregnant tu, saya tukar cara pemakaian. Tak pakai baju kain tebal sangat, sebab nak elak berpeluh. And kena selalu mandi. Pakai sabun badan yang macam neutral for body, Cetaphil ke. Saya rasa saya picit je jerawat tu bila dah geram sangat tapi parut lah lepas tu

same la ade jgak.. tp skrg da hilang.. sejak hilang mabok mual.. jerawat badan pon ikot hilang.. hihihi.. tinggal parut2 je la.. sbb garu..