Muntah berdarah

Nak tanye, ada sape2 yg berpengalaman muntah alahan sampai keluar darah.? Sebab wife muntah sampai keluar darah. Akak die nurse dan mmg dah confirmkan tu darah bukan air sirap(wife ada minum sirap sebelom muntah). Now wife nk telan air liur pun rase pedih dari tekak hingga ke perut. Sape2 ada pengalaman boleh share mcm mne.? Thank you so much 🙏 #seriusnanya #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #firstmom

5 Balas

sy pon 9w muntah darah.. setiap kali muntah darah kluar mmg byk.. kena tahan wad.. doc ckp mungkin luka d dlm.. masa mula kena thn wad doc su bpuasa sb nk masuk kn hos nk cek.. tgu esok nya doc x buat pon.. sy cuma kena pantau jak n masuk kn air 12 botol kat dlm bdn sy.. sy kat hospital 2 hari je.. dokter ingat kn sy da ok.. sbnr nya sy masih muntah drh yg byk.. xthn sy kena thn wad lama2.. sy berehat d uma je.. alhamdulillah sy da x muntah..last kluar darah berketul warna coklat.. skrg sy da 14w

saya selalu mcm tu...klu muntah dgn2x darah skali smpi cpt2x tahan muntah tkut tgk muntah skli darah...mgkin tekak tluka..sbb brkali2x muntah...byk2x kan minum air putih... skrg sy dah 11wk kurang2x dah muntah..cuma rajin kan minum air

Saya muntah darah jugak. Haritu g jumpa pakar sakit puan. Dia cakap normal sbb tekak luka kesan dari muntah. Dia tak advise apa apa ubat cuma teruskan ambik veloxin (ubat tahan muntah). Banyakkan bersabar ya.

2y ago

sy pun muntah smpai darah sbb luka tekak...mse cek up nurse xbg pun ubat sy g farmasi beli sendiri..mmg tiap2 hari makan veloxin..tp mmg kne makan betol2 kerap start dr bgn terus makan ape2 jgn bg perut kosong..kalau x mmg akan muntah walaupun makan ubat

normal. sy setiap kali muntah keluar darah. mulamula mmg takot je. smpai kena admit wad alahan teruk tambah air 10 botol. tp smpai skrg klo muntah teruk je kluar darah hehehhe.

kndungan brape weeks...saya pnh mntah klua drah smpai tekak luka..tapi biasanya sebab tllu kerap batuk n mntah jdi kluar drah sbb dh xd bnda tuk kluar